Kleuterturnen 1 & 2: Stefanie, Ria, Britt

Op speelse manier worden de allerkleinsten in contact gebracht met de beginselen van gymnastiek. De nadruk ligt op klimmen, klauteren, tuimelen en evenwicht, maar vooral plezier maken. Dit door gebruik te maken van verschillende toestellen in onze turnzaal.

Recreaturnen -10 jaar: Ria, Britt

In deze groep zijn alle kinderen vanaf het 1e leerjaar welkom. Zowel jongens als meisjes werken hier in kleinere groepjes op basis van niveau om nieuwe turnoefening te leren en de oude te onderhouden. Er wordt gewerkt op de verschillende toestellen zoals trampolines, lange mat, tumbling, balk, plint … Ook gymnasten zonder ervaring zijn welkom.

Recreaturnen +10 jaar: Frauke en Gitte

In deze groep is iedereen vanaf 10 jaar welkom, inclusief (jong)volwassenen. Zowel jongens als meisjes werken hier in kleinere groepjes op basis van niveau om nieuwe turnoefening te leren en de oude te onderhouden. Er wordt gewerkt op de verschillende toestellen zoals trampolines, lange mat, tumbling, balk, plint,… Ook gymnasten zonder ervaring zijn hier meer dan welkom.

Préselectie (Trampoline/Tumbling): Lindsay, Céline, Dieke

In deze groep kan je enkel terecht na een selectieprocedure. Deze procedure wordt enkele keren per jaar doorgevoerd in de recreatieve turngroepen. In deze groep wordt de basis gelegd voor competitie gymnastiek zonder specifiek te focussen op één discipline. Er wordt gewerkt aan lenigheid, kracht, conditie en lichaamsspanning. Dit wordt aangevuld met een eerste kennismaking van zowel trampoline als tumbling routines.

Tumbling Pré-competitie: Jelke en Britt

In deze groep kan je enkel terecht na een selectieprocedure. Deze procedure wordt enkele keren per jaar doorgevoerd in de recreatieve turngroepen. In deze groep wordt de opgebouwde kennis van de Préselectie aangevuld met de basisoefening voor Tumbling. De gymnasten in deze groep leggen hier de basis van de oefeningen die ze moeten kunnen voor ze naar de eerste competiegroep door te schuiven.

Tumbling Flikskes: Kathleen en Sofie

In deze groep kan je enkel terecht na een selectieprocedure. Deze procedure wordt enkele keren per jaar doorgevoerd in de recreatieve turngroepen. In deze groep vind je de jongste competitie-gymnasten van tumbling. Zij treden aan op interclubs, Provinciale en Vlaamse Kampioenschappen in het i-niveau.

Tumbling AB: Eva, Erik, Astrid, Edith, Emma en Britt

In deze groep kan je enkel terecht na een selectieprocedure. Deze procedure wordt enkele keren per jaar doorgevoerd in de recreatieve turngroepen. In deze groep zitten alle Tumbling-gymnasten die deelnemen in het A en B niveau van de tumbling competitie.

Trampoline Jumperkes Pré-competitie: Elias, Sharon en Anna

In deze groep kan je enkel terecht na een selectieprocedure. Deze procedure wordt enkele keren per jaar doorgevoerd in de recreatieve turngroepen. In deze groep wordt de opgebouwde kennis van de Préselectie aangevuld met de basisoefening voor Trampoline. De gymnasten in deze groep leggen hier de basis van de oefeningen die ze moeten kunnen voor ze naar de eerste competiegroep schuiven. Dit zowel voor Dubbele Mini Trampoline als Maxi Trampoline.

Trampoline Jumperkes: Sharon, Rowena en Frauke

In deze groep kan je enkel terecht na een selectieprocedure. Deze procedure wordt enkele keren per jaar doorgevoerd in de recreatieve turngroepen. In deze groep vind je de jongste competitie-gymnasten van trampoline (DMT en Maxi). Zij treden aan op interclubs, Provinciale en Vlaamse Kampioenschappen in het i-niveau.

Trampoline Jumpers B: Ellen, Frauke, Lotte en Julie

In deze groep kan je enkel terecht na een selectieprocedure. Deze procedure wordt enkele keren per jaar doorgevoerd in de recreatieve turngroepen. In deze groep zitten alle Trampoline-gymnasten die deelnemen in B niveau van de trampoline competities.

Trampoline Jumpers A: Elias, Vicky en Dieke

In deze groep kan je enkel terecht na een selectieprocedure. Deze procedure wordt enkele keren per jaar doorgevoerd in de recreatieve turngroepen. In deze groep zitten alle Trampoline-gymnasten die deelnemen in A niveau van de trampoline competities.

Recrea Competitie TUM & TRA: Gitte

In deze groep kan je enkel terecht na een selectieprocedure. Deze procedure wordt enkele keren per jaar doorgevoerd in de recreatieve turngroepen. Gymnasten die reeds ervaring hebben met competitie gymnastiek of voor wie het A of B niveau net iets te hoog gegrepen is, zijn welkom in deze groep. Er wordt deelgenomen aan interclub niveaus en op de training wordt er gewerkt op eigen niveau. In deze groep kunnen zowel tumbling- als trampoline-gymnasten terecht. Ook gymnasten die graag overschakelen naar minder trainingsuren zijn hier, na selectie, welkom.