Nieuws :

 

Inschrijven
Kampen zomer 2022

 

Kleuterkamp

 

Kamp  lagere school en
1 & 2 middelbaar

 

 
 
 
Kleuterdans: Eline

Op een speelse en bewegende manier worden de allerkleinsten in contact gebracht met muziek, ritme, expressie en dans. Om ritmiek en basispassen onder de knie te krijgen, zullen er steeds nieuwe choreografieën aangeleerd worden. Dit in combinatie met dansante spelvormen en doe-dansen. Bij kleuterdans 2 maken ze daarnaast ook kennis met klassiek ballet: houding, posities…

  

Prédans: Eline

Om later een gerichte keuze te kunnen maken, krijgen de kinderen een divers aanbod aan dans- en muziekstijlen. Ze bouwen een basis op om door te vloeien naar andere dansstijlen. De helft van de les wordt besteed aan de nodige techniek, om ze daarna te verwerken in een choreografie.

 

Préklassiek: Eline

Klassiek ballet is de grondslag van elke dansstijl. Daarom bieden we deze stijl apart aan op pré-niveau. In deze les krijgen de kinderen de basisbeginselen mee zoals een juiste houding, gestrekte voeten,…  Ze krijgen een variatie van stretch, barre-oefeningen, oefeningen in het midden en diagonalen. Bij deze dansstijl staat een goede basis van techniek centraal waardoor er meer technische danscombinaties aan te pas komen dan volledige choreografieën.

  

Klassiek: Janelle

Deze les is het vervolg op préklassiek. De technische moeilijkheidsgraad wordt verder opgebouwd. Tijdens de les ligt de focus nog steeds op de houding, muzikaliteit, juiste techniek,… Vandaar dat de lesopbouw hetzelfde is als bij préklassiek.

 

Pointes: Janelle(enkel na selectie)

Als je geselecteerd ben door de lesgever, heb je de mogelijkheid om deze les te volgen. Tijdens dit half uurtje leer je de basistechnieken om op de tippen van je tenen te dansen.

 

Modern: Zara-Maria & Bauke

Met klassiek als basis is modern een zeer verrijkte dansstijl. Men krijgt de ‘vrijheid’ van de natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam. De nadruk ligt in deze les vooral op vloeiende bewegingen die emoties weergeven. Met modern kan men erg ‘out of the box’ denken, wat leidt tot verschillende bewegingsmogelijkheden: vloerwerk, sprongen, draaien, expressie, improvisatie… Al deze bewegingsmogelijkheden komen tijdens de lessen aanbod. Er is ook steeds plaats voor expressieve choreografieën. 

 

Hip-hop: Kelly & Janelle

Bij hip-hop is er een mindere houvast aan een specifieke techniek. Er wordt vooral de nadruk gelegd op ritme en explosiviteit. Tijdens de lessen komen er verschillende aspecten van hip-hop aan bod. We halen de stoere, sexy, groovy… kanten in de dansers naar boven op de bijhorende popmuziek.

 

Freestyle/disco: Zara-Maria & Eline

Haal jij graag het ‘showbeest’ in je naar boven? Hou je van snelle en strakke bewegingen op hedendaagse muziek met een duidelijke beat? Dan is deze up-tempo dansstijl ongetwijfeld iets voor jou. In de les wordt er zowel gewerkt aan sprongen, draaien, lenigheid als aan expressie. Er is ook steeds plaats voor energieke choreografieën.

  
Dance-workout: Zara-Maria

Blijft jouw liefde voor dans bestaan en ben jij nog graag ritmisch bezig op een leuke beat? Dit uurtje stevig dansen zonder al te veel verplichtingen en techniek biedt hiervoor de ideale mogelijkheid.

 

Aerobics, pilates, steps: Nicole

In deze les staat spierversteviging centraal. Aan de hand van vloeroefeningen wordt er aandacht besteed aan de versteviging van de buikspieren, bilspieren, rugspieren… Deze vloeroefeningen kunnen tijdens de lessenreeks afgewisseld worden met basic-aerobics en step-aerobic.

 

Jumping Fitness: Zara-Maria

Jumping is DE workout voor een effectieve calorieverbranding. Tijdens een les zijn er meer dan 400 spieren aan het werk, veel meer dan elke andere duursport! Door de speciaal ontwikkelde trampolines ontlast het bovendien de gewrichten en spieren. Door middel van dynamische oefeningen verbeteren we het uithoudingsvermogen, verstevigen we het lichaam en helpen we rugproblemen te voorkomen. Jumping is dus goed voor heel je lichaam! Jumping Fitness is een intensieve training op energieke muziek. Door middel van eenvoudige sprongen is het geschikt voor iedereen. Techniek van de sprongen is gemakkelijk te leren. De intensiteit van elke sprong kies je zelf zodat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat. Gewicht, leeftijd of trainingsniveau zijn niet relevant. Fun staat centraal! Tijdens Jumping komen endorfines vrij. Stress en slechte humeuren maken plaats voor een gelukzalig gevoel zowel individueel als de teamgeest.

! Jumping Fitness is niet geschikt voor zwangere vrouwen !

 

Fitmixx: Zara-Maria

Fitmixx is een full body workout. We trainen de grote spiergroepen zoals onze benen, billen en buik in combinatie met cardio. Tijdens de les maken we gebruik van ons eigen lichaamsgewicht en klein los fitnessmateriaal. Zowel dynamische als statische oefeningen komen aan bod met als doel het verstevigen van ons lichaam. Wanneer we zowel dynamische als statische krachtoefeningen uitvoeren tijdens één training, wordt onze spiergroep optimaal gestimuleerd en getraind. Het cardio gedeelte kan variëren van step aerobics, tabata, zumba… Fitmixx is een kracht-uithoudingstraining op energieke muziek. Tijdens de les worden er verschillende niveaus van oefeningen aangeboden, je kiest zelf de intensiteit en moeilijkheidsgraad. Gewicht, leeftijd of trainingsniveau zijn niet relevant. Persoonlijke succeservaringen en plezier staan centraal.

 

Nieuws :

 

Inschrijven
Kampen zomer 2022

 

Kleuterkamp

 

Kamp  lagere school en
1 & 2 middelbaar