Kleuterdans 1: Sofie en Davina

Op een speelse en dansante manier worden de allerkleinsten in contact
gebracht met muziek, ritme, expressie en dans. Om ritmiek en basispassen onder de knie te krijgen, zullen er steeds nieuwe choreografieën aangeleerd worden. Dit in combinatie met dansante spelvormen en doe-dansen.

 

Kleuterdans: Sofie

De les wordt in dezelfde lijn opgebouwd als in de les kleuterdans 1. De dansers maken daarnaast kennis met klassiek ballet: houding, posities …

 

Prédans: Sofie

Om later een gerichte keuze te kunnen maken, krijgen de kinderen een divers aanbod aan dans- en muziekstijlen. Ze bouwen een basis op om zich later binnen één/meerdere van deze stijlen verder te ontplooien. De helft van de les wordt besteed aan de nodige techniek, om ze daarna te verwerken in een choreografie. 

 

Préklassiek: Davina

Klassiek ballet is de grondslag van elke dansstijl. Daarom bieden we deze stijl apart aan op pré-niveau. De kinderen krijgen de basisbeginselen van klassiek ballet mee en worden zo gevormd tot een échte pré-ballerina of –ballerino. Ze krijgen een variatie van stretch, barre-oefeningen, oefeningen in het midden en diagonalen. Deze dansstijl is technisch gericht waardoor er meer technische danscombinaties aan te pas komen dan volledige choreografieën.

  

Klassiek: Davina

Dit is het vervolg op préklassiek. De technische moeilijkheidsgraad wordt verder opgebouwd. De lesopbouw is hetzelfde als bij préklassiek. 

 

Pointes: (enkel na selectie)

Aan deze lessen kan je enkel deelnemen nadat je ervoor geselecteerd bent.

 

Modern: Davina en Sofie

Met klassiek als basis is modern een zeer verrijkte dansstijl. Men krijgt de ‘vrijheid’ van de natuurlijke bewegingen van het menselijke lichaam. De nadruk ligt vooral op vloeiende bewegingen die emoties weergeven. Met modern kan men erg ‘out of the box’ denken, wat leidt tot verschillende bewegingsmogelijkheden: vloerwerk, sprongen, draaien, expressie, improvisatie.… Tijdens deze lessen krijgt men te maken met zoveel mogelijk toepassingen hierop en is er steeds plaats voor expressieve choreografieën. 

Hip-hop: Lore

Bij hip-hop is er een mindere houvast aan een specifieke techniek. Er wordt vooral een sterke nadruk gelegd op ritme en explosiviteit. Tijdens de les halen we de stoere, sexy, groovy… kanten in de dansers naar boven op de bijhorende popmuziek.

 

Freestyle/disco: Julie

Haal jij graag het ‘showbeest’ in je naar boven? Hou je van snelle en strakke bewegingen op hedendaagse muziek? Dan is deze up-tempo dansstijl ongetwijfeld iets voor jou. Niet te verwarren met disco uit de jaren ‘70.

 
 
Dance-workout: Sofie en Davina

Blijft jouw liefde voor dans bestaan en ben jij nog graag ritmisch bezig op een leuke beat?  Dit uurtje stevig dansen zonder al te veel verplichtingen en techniek biedt hiervoor de ideale mogelijkheid.

 

Floor-workout: Nicole

Deze workout biedt een halfuurtje vloeroefeningen waar aandacht wordt besteed aan versteviging van buikspieren, bilspieren, rugspieren … Tijdens het andere deel van de les komt step-aerobic aan bod.

 

Burn-workout: Nicole

Net zoals floor-workout wordt ook hier aandacht besteed aan spierversteviging. Dit door middel van basic-aerobic en pilatesoefeningen.

 

Zumba: Davina

Tijdens deze fitness-dans-workout komen Latinomuziek en -bewegingen aan bod. ‘Zumba’ als woord betekent snel bewegen en plezier maken.